Skip to main content

Bærekraft

Som den største importøren av fyrverkeri i Danmark, ønsker vi å vise ansvarlighet overfor miljøet og menneskene som vår virksomhet påvirker.

Last ned vår bærekraftsrapport her

Slutt med plast

Som den første fyrverkeriimportøren i Europa har vi valgt å fjerne all plast fra vårt utendørs fyrverkeri. Dette er oppnådd gjennom et langvarig samarbeid med våre leverandører, hvor vi gradvis har faset ut plasten mer og mer, til vi nå kan si at alt vårt fyrverkeri for utendørs bruk er helt fritt for plast.

Vi har tatt denne beslutningen fordi vi er klar over at plast kan ha en skadelig innvirkning på miljøet hvis det ikke blir kastet riktig, og siden fyrverkeri vanligvis blir avfyrt utendørs, var det et naturlig valg å gjøre produktene våre plastfrie.

Mindre emballasje

Vi har redusert størrelsen på emballasjen vår med 5% i 2023 og vil fortsette å redusere i 2024.

Bakgrunnen for denne reduksjonen er at en undersøkelse utført av den europeiske bransjeorganisasjonen for fyrverkeri, EuFiAs, viser at transport av fyrverkeri er den største kilden til CO2-utslipp i bransjen.

Ved å redusere størrelsen på emballasjen i produktene våre, kan vi få plass til flere varer i containere og lastebiler, noe som reduserer vårt CO2-fotavtrykk. Dette gjøres ved å endre emballasjen for for eksempel raketter, slik at de tar opp mindre plass.

Close Menu